Terug naar Blog

Tips voor thuiswerkers

15-11-2021

We zitten inmiddels in een nieuwe tijdelijke lockdown en er wordt een beroep gedaan om zoveel mogelijk thuis te werken. Hoe moet jij als kersverse starter beginnen met thuiswerken? Wat kan er van je worden verwacht? In deze blog geven we jou een aantal tips!

We zitten inmiddels in een nieuwe tijdelijke lockdown en er wordt een beroep gedaan om zoveel mogelijk thuis te werken. Hoe moet jij als kersverse starter beginnen met thuiswerken? Wat kan er van je worden verwacht? In deze blog geven we jou een aantal tips!

Plan je dag: begin de dag zoals je dat altijd doet. Zet je wekker, sta op en volg je dagelijkse routine. Probeer op een vaste tijd te beginnen met werken. Zorg voor een goede gestructureerde planning, stelduidelijke taken af. Door het hebben van een gestructureerde planning breng je meer rust in je leven en bouw je een gezonde routine op.

Neem vaak een korte pauze: Het is ongezond om constant achter een beeldscherm te zitten. Door regelmatig kleine pauzes te nemen houd je het werk veel beter vol en krijg je daardoor ook meer rust in je hoofd.

Beweeg voldoende: verander regelmatig van houding en neem daarbij een korte pauze van ongeveer 20 seconde. Zorg ervoor dat je ieder uur opstaat en even een rondje loopt. Door voldoende te bewegen voorkom je lichamelijke klachten of soms wel krampen. Beweging is door de dag heen daarom essentieel.

Doe tussendoor iets ontspannends: Dit helpt je los te komen van je werk en te voorkomen dat je in een tunnelvisie van alleen maar overwerk belandt. Maak eventueel gebruik van een app voor ontspanningsoefeningen. Door wat aan ontspanning te doen tussen het werken voorkom je dat je helemaal opgaat in je werkzaamheden en voorkom je tevens stresssituaties.

Houd contact met je collega’s en leidinggevende: Maak afspraken over wat er precies van je wordt verwacht en probeer deze ook na te komen. Communiceer met je leidinggevende waar jij eventuele knelpunten ervaart in je werk. Zorg ook voor persoonlijk contact met collega’s. Organiseer een online koffiemomentje of een vrijdagmiddagborrel.

Zorg voor een goede thuiswerksfeer: Thuiswerken kan voor sommige eenzaam zijn of erg saai zijn. Zet daarom een leuk muziekje op om de sfeer op gang te houden! Thuiswerken hoeft geen straf te zijn probeer het zo aangenaam mogelijk voor jezelf te maken!

Stay hydrated! Zorg voor voldoende vocht en vitaminetijdens het werken. Neem de tijd om ook een hapje te eten of te drinken hierdoor krijg je voldoende bouwstoffen binnen om je werk voort te zetten. Hiermee voorkom je op lange termijn dat je ziek kan worden en zorg je alsnog dat je de juiste vitamine binnen krijgt.

 Thuiswerken is niet voor iedereen weggelegd, waar de één het geweldig vindt mist de ander het persoonlijk contact met zijn of haar collega’s. Kortom we moeten hier doorheen zien te komen zodat we allemaal weer gezamenlijk naar kantoor kunnen!

Blijf gezond!