Ontdek jouw PITA

Persoonlijk profiel

Vind jouw ideale werkgever

Solliciteer direct

Van student naar professional: de perfecte startersfunctie wacht op je

Ben je net klaar met je HBO of WO opleiding en bruis je van energie om je carrière te starten?
Via ErasmusTalent kun je solliciteren op toffe startersfuncties die aansluiten op je interesses en ambities bij jou in de buurt. We werken samen met diverse topwerkgevers, waardoor je gegarandeerd bij een vooraanstaand bedrijf aan de slag gaat. Zo kun je niet alleen je carrière starten, maar ook relevante werkervaring opdoen die je kan helpen bij het opbouwen van een succesvolle professionele loopbaan.

Geef je carrière een vliegende start en word elke dag een beetje beter. Met de juiste startersfunctie krijg je de kans om relevante werkervaring op te doen en je professionele netwerk op te bouwen. Wacht niet langer en solliciteer vandaag nog op de startersfunctie die bij jou past!

Alle startersfuncties

In drie stappen naar jouw startersfunctie

Inzicht in jouw interesses en talenten

Vinden en gevonden worden

Eenvoudig solliciteren

Ontdek jouw PITA en vind jouw ideale carrière bij ErasmusTalent!

Bij ErasmusTalent kijken we verder dan alleen je opleiding en (werk)e rvaring, omdat we begrijpen dat jouw talenten essentieel zijn voor het vinden van werk dat bij jou past en het opbouwen van een bevredigende carrière. Daarom hebben we het Passie, Interesses, Talenten en Ambitie (PITA) model ontwikkeld. Dit model helpt je om jouw PITA te ontdekken, zodat je moeiteloos jouw ideale baan of stageplek kunt vinden bij toonaangevende werkgevers.

Meld je vandaag nog aan bij ErasmusTalent en ontdek de talloze mogelijkheden voor jouw carrière! We staan klaar om je te helpen bij het ontdekken van jouw PITA en het vinden van de ideale werkgever die jouw talenten waardeert en stimuleert.

Startersfuncties

GO
Resultaten aan het laden…

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een startersfunctie vinden die het beste aansluit bij mijn studie en interesses?

Begin met het duidelijk definiëren van wat je zoekt in een startersfunctie. Overweeg factoren zoals de branche, het aantal werkuren, en de locatie. En natuurlijk jouw Interesses, Talenten en Ambitie. ErasmusTalent heeft een geavanceerde zoekfunctie waarmee je vacatures kunt filteren op basis van je voorkeuren. Daarnaast kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief of job alerts om op de hoogte te blijven van relevante vacatures.


Wat moet ik vermelden in mijn sollicitatiebrief als ik nog geen werkervaring heb?

Als je nog geen werkervaring hebt, kan het PITA-model je leiden. Richt je op je Passie, Interesses, Talenten en Ambitie. Bespreek in je sollicitatiebrief hoe deze persoonlijke eigenschappen je hebben gemotiveerd om te streven naar de functie waarop je solliciteert. Benadruk hoe je enthousiasme en bereidheid om te leren een waardevolle aanwinst voor het team zullen zijn, zelfs zonder aanzienlijke werkervaring. Laat je enthousiasme en bereidheid om te leren zien in je sollicitatie.


Hoe bereid ik me voor op een sollicitatiegesprek?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Doe eerst onderzoek naar het bedrijf en de sector om te laten zien dat je op de hoogte bent. Oefen ook je antwoorden op veelgestelde vragen over je studie, ervaringen en waarom je geïnteresseerd bent in die specifieke functie. Maar, vergeet niet: het is net zo belangrijk om te praten over wat jou uniek maakt qua interesses en talenten. Door te benadrukken wat jou drijft en welke talenten je wilt inzetten, geef je aan dat je een startersfunctie zoekt die echt bij je past en waarbij je optimaal kunt bijdragen aan het bedrijf.


Is het mogelijk om binnen een bedrijf door te groeien vanuit een startersfunctie?

Zeker! Startersfuncties zijn vaak het begin van een groeipad binnen een organisatie. Veel bedrijven bieden trainingen en ontwikkelingsprogramma's specifiek voor starters om hen te helpen door te groeien in hun carrière. Naarmate je meer ervaring opdoet en je vaardigheden ontwikkelt, kun je doorgroeimogelijkheden en promoties verwachten. Tip: Tijdens het sollicitatiegesprek is het een goed idee om te vragen naar het carrièreperspectief binnen de organisatie. Vraag bijvoorbeeld: "Hoe ziet het typische groeipad eruit voor iemand in deze startersfunctie?" of "Welke trainingen en ontwikkelingsprogramma's biedt het bedrijf specifiek voor starters aan?". Door deze vragen te stellen, toon je niet alleen je ambitie en langetermijnvisie, maar krijg je ook een beter inzicht in hoe het bedrijf investeert in de ontwikkeling van haar werknemers.

Klaar om jou te helpen

Ontdek onze brede selectie van startersfuncties die jouw talenten laten schitteren en jouw professionele groei stimuleren.

Twijfel je welke startersfunctie écht bij je past?

Het is heel normaal om vragen te hebben over je eerste baan of om je af te vragen welke functie het beste aansluit bij jouw talenten en interesses. Wij zijn er om jou te ondersteunen!

Ontmoet Michel, jouw Talent Consultant bij ErasmusTalent. Met zijn expertise in het koppelen van recent afgestudeerden aan hun ideale startersfuncties staat hij klaar om jou te begeleiden. Neem vandaag nog contact met hem op voor persoonlijk en vrijblijvend advies, en vind de startersfunctie die perfect matcht met jouw talenten en ambities.

📞 Telefoon: ‎0634615838
✉ Email: m.holshuijsen@erasmustalent.nl

Contact