Terug naar Blog

Time = money!

18-10-2021

Veel studenten die naar een stage zoeken, beginnen vaak te laat met zoeken óf vallen niet op. In deze blog leg ik jou uit hoe jij jezelf kan onderscheiden van de kudde en wat je nog meer kan doen om zo snel mogelijk bij een leuke stageplek te beginnen!

Sinds de corona maatregelen zijn beperkt mogen we allemaal weer naar college.
We mogen weer op de campus onze koffie en broodje kaas nuttigen en onze medestudenten weer na lange tijd op onze hogeschool/universiteit zien. De tijd heeft echter niet stil gestaan, waar jij misschien binnenkort al opzoek moet naar een organisatie voor een stage óf opzoek bent naar startersfunctie schreeuwen werkgevers om kandidaten. Hoe kan jij ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk een nieuwe stageplek of startersfunctie hebt gevonden? Lees snel verder!

Nu er slechts een paar corona maatregelen worden gehandhaafd is het weer tijd om de draad op te pakken. Dat kan even wennen zijn omdat je eigenlijk als een kluizenaar moest leven. Wees daarom niet bang om het initiatief te nemen! Onderzoek op jouw hogeschool óf universiteit of zij iets faciliteren, hebben zij een vacature site speciaal voor studenten? Zo niet? Onderneem zelf actie! Ga naar netwerkevents om werkgevers te ontmoeten, verkoop jezelf op LinkedIn, vraag binnen je eigen netwerk, heeft je docent niet een leuke tip voor je? Kortom genoeg mogelijkheden!


Indien je een stageopdracht hebt begin hier dan ook op tijd aan. Wees proactief in het zoeken naar stages en zorg ervoor dat je goed controleert of de organisaties waarnaar je zoekt erkende stagebedrijven zijn. Topwerkgevers hebben een speciale website hebben met stages voor afgestudeerden óf meewerk stages. Let wel op dat een afstudeerstage géén meewerkstage is. Daar waar een meewerkstage voornamelijk oriënterend is, is een afstudeerstage een stapje hoger en moet je als student ook een echte casus oplossen. Kortom toekomstige stagiairs moeten op tijd opzoek!  

Werkgevers zijn hard opzoek naar nieuw talent, onderscheid jezelf van de rest en laat zien wat jou zo uniek maakt! Topwerkgevers maken gebruik van een informatiebank waar jij als talent het sollicitatieproces kan zien. Zorg ervoor dat je CV is geüpdatet, een sterke motivatiebrief hebt een als optie een presentatie over jezelf hebt.

Laat jezelf niet gek maken en wees proactief!

Wil jij jouw CV eens laten nakijken? Of ander advies van één van onze HR-Professionals? Geen probleem! Wij van ErasmusTalent zijn er voor jou! Schrijf je in op een van onze individuele feedback sessies zodat wij jou kunnen helpen om te solliciteren voor jouw droombaan. ErasmusTalent is hét online platform voor studenten, starters en young professionals. Speciaal voorde starter in de arbeidsmarkt proberen wij jou een handje te helpen!