Terug naar Blog

Opnieuw connecties maken met je externe netwerk in 2022

23-05-2022

Het onderhouden van jouw netwerk is essentieel voor jouw vermogen om te innoveren, problemen op te lossen en nieuwe kansen te winnen.

Het is misschien geen verrassing dat onze persoonlijke en professionele netwerken in de loop van de pandemie zijn gekrompen. Bewust bezig zijn met het onderhouden van onze externe netwerken is belangrijker dan ooit voor ons succes op de lange termijn. Onderzoek heeft ook aangetoond dat onze pre-pandemische interacties bijdragen aan ons geluk en het gevoel erbij te horen. De sociale isolaties tijdens de COVID-19-pandemie heeft een enorme wereldwijde impact gehad, met aanzienlijke psychologische gevolgen. Veranderingen in ons dagelijks leven, gevoelens van eenzaamheid, baanverlies, financiële moeilijkheden en verdriet over de dood van dierbaren kunnen de geestelijke gezondheid van velen beïnvloeden. Hoewel werken op afstand ervoor kan zorgen dat we terughoudend zijn om contact op te nemen, is het opnieuw in contact komen met professionele contacten en degenen met wie we het contact verloren tijdens de pandemie erg van belang voor jouw psychologische gezondheid en daarnaast een geweldige manier om jouw netwerk opnieuw op te bouwen.

Tips om je netwerk te vergroten of te herbouwen in 2022:

1. Update je profiel

LinkedIn is een ideaal platform voor het samenstellen van een professioneel profiel dat jouw expertise en prestaties het beste weergeeft en waarmee je de geloofwaardigheid in jouw branche kunt aantonen. Bedenk hoe de inhoud die je deelt, jouw banner, profielfoto en samenvatting jouw persoonlijke brand weerspiegelen.

2. Interacteren met content

Relevante content die je misschien op LinkedIn wilt delen, kan de vorm aannemen van een inspirerende blogpost, een nuttige artikel of een tot nadenken stemmende TED-talk. Misschien wil je ook wat reacties plaatsen en of enige connecties taggen in content wanneer dit geschikt is om dit te doen. Door dit te doen vergroot je je bereik online en begin je mogelijk gesprekken met professionals die je anders niet zou hebben gekend.

Het erkennen van de prestaties van anderen door ze een bericht te sturen of commentaar te geven, is een eenvoudige manier om uw netwerk te onderhouden.

3. Word lid van een netwerkgroep

Hoewel het creëren van een sterke online aanwezigheid belangrijk is, kan deelname aan een groepsnetwerk bijzonder nuttig zijn voor ondernemers die inspiratie, nieuwe vaardigheden, ondersteuning, advies en vertrouwen willen opdoen om een startup te laten groeien. Je creëert connecties, professionele kansen en soms vriendschappen. Alhoewel het over het algemeen als opdringerig wordt ervaren om gewoon naar een groep vreemden te lopen en jezelf voor te stellen in alledaagse situaties, is dit gedrag meer dan acceptabel bij netwerkevenementen.

4. Face-to-face interacties

Bedenk verschillende scenario’s waarin je een conversatie zou kunnen houden met iemand die jouw volgende potentiële klant of investeerder zou kunnen worden. Dit kan zijn in een café, de sportschool of misschien in het park terwijl je je lunchpauze neemt. Je weet maar nooit wie die persoon naast je zou kunnen zijn. Wie weet wat voor waardevolle connecties je allemaal wel niet kunt maken.

5. Stel meetbare doelen in

Door een haalbaar doel te stellen, zoals elke maand connecties te maken met een bepaald aantal nieuwe contacten of een half uur per week besteden aan jouw bestaande netwerk op LinkedIn, kun je jouzelf verantwoordelijk houden en afstemmen op jouw bedoelingen.

De intentie hebben te connecten met anderen en een zinvolle band op te bouwen met één nieuw strategisch contact per maand kan een veel voordelen met zich meebrengen.

6. Gunsten ontvangen, maar ook verlenen

Het opbouwen van sterke relaties is altijd een tweerichtingsverkeer. Je kunt dit aantonen door waarde te bieden aan mensen binnen jouw netwerk. Dit kan lijken op het geven van advies, het worden van een mentor voor iemand in de vroege fase van hun carrière of het samenbrengen van twee mensen die van elkaar kunnen profiteren.

ErasmusTalent

Bezoek onze informatiebank voor nog meer leuke en interessante blogs, gratis persoonlijkheids- en motivatieassessments, adviesgesprekken en nog veel meer.